ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Η Ρεφλεξολογία ή ζώνη θεραπεία είναι μία μέθοδος εναλλακτικής Ιατρικής, που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στα πέλματα, τα χέρια ή τα αυτιά με στόχο την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών περιοχών που συνδέονται με όργανα και συστήματα του οργανισμού. Είναι εντελώς ανώδυνη και μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να ενεργοποιήσει τις αυτοθεραπευτικές ιδιότητές του.

Στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, όπου με τις εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα αντανακλαστικό ερέθισμα σε κάθε σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και αμυντικού συστήματος του οργανισμού.

Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, αλλεργιών, πονοκεφάλων, μυϊκών και σκελετικών πόνων, αθλητικών τραυμάτων ή δυνάμωμα αθλητών με έντονη δραστηριότητα.
Η ρεφλεξολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες χωρίς καμία παρενέργεια λόγω του ότι ποτέ δεν εφαρμόζεται πίεση ή μάλαξη στην ειδική προβληματική περιοχή.

Οι Ρεφλεξολόγοι χωρίζουν το σώμα σε δέκα ίσες κατακόρυφες ζώνες (πέντε δεξιά και πέντε αριστερά και πιστεύουν ότι με την άσκηση πιέσεων στα αντίστοιχα σημεία βελτιώνουν την υγεία του ατόμου.

Ο προτεινόμενος αριθμός συνεδριών είναι 10-12 αλλά αυτό εξαρτάται και από το πρόβλημα.