ksportsclub.gr

Λίγα λόγια για εμάς

Το 1990 στην Ηλιούπολη – Αττικής ξεκινά και λειτουργεί το γυμναστήριο, αρχικά με την επωνυμία "ΣΚΟΡΠΙΟΣ" και από το 1994 με την νυν επωνυμία του ¨K Sports Club¨ (KSC).

Πρωτεύον στόχος ήταν η δημιουργία ενός Αθλητικού Κέντρου, που προτείνει στα μέλη του άσκηση μέσω ενεργητικής φύσεως γυμναστική με τη ταυτόχρονη εκμάθηση κάποιου αθλήματος, όπως ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, Ρυθμικής ή Αεροβικής Γυμναστικής.

Συνέπεια της φιλοσοφίας αυτής, ήταν αρχικά η προσέγγιση ενδιαφέροντος για άθληση παιδιών (κατά κύριο λόγο) από 4 ετών & άνω. Οι νεαροί αθλητές εντάσσονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων, όπου με τη καθοδήγηση έμπειρων πτυχιούχων δασκάλων μυούνται στα μυστικά του αθλήματος επιλογής τους τόσο προσθέτοντας στο χαρακτήρα στοιχεία όπως πειθαρχεία, σεβασμό, αυτοπεποίθηση, όσο δημιουργώντας σώμα γεμάτο φυσικές ικανότητες και τεχνικές δεξιότητες.

Ο αρχικά προτεινόμενος τρόπος άσκησης, καθώς και τα αποτελέσματα του γίνονται άμεσα αντιληπτά και από μεγαλύτερες ηλικίες (κυρίως συγγενείς των παιδιών) με αποτέλεσμα το 1993 να προστεθούν τμήματα γυμναστικής ενηλίκων και ο χώρος να εξοπλιστεί με μηχανήματα Fitness (ποδήλατα, διάδρομοι, βάρη).

Το 2000, το γυμναστήριο μεταφέρεται στις σημερινές εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες εμπλουτίζονται τόσο σε επίπεδο πολεμικών τεχνών (HAPKI DO, MUAY THAI, KRAV MAGA), όσο και σε τμήματα καλλιτεχνικής φύσεως (Μπαλέτο - Μουσικ/κη Αγωγή, Yoga, Pilates, Zumba) και δικαιολογημένα γίνεται πόλος έλξης για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να γυμναστεί δημιουργικά, με συνέπεια και αξιοπιστία.

Επιπλέον δημιουργείται και λειτουργεί χώρος ευεξίας, παρέχοντας δυνατότητα χαλάρωσης ή λιποδιάλυσης μέσω μασάζ και υποστηρίζοντας τη βελτίωση χρόνιων παθολογικών παθήσεων μέσω ρεφλεξολογίας & ηλεκτροβελονισμού.

Το KSC στο πέρασμα των χρόνων δικαίως χαρακτηρίζεται ως χώρος έκφρασης δύναμης (ελέω πολεμικών τεχνών) και χάρης (λόγω μπαλέτου και γυμναστικής), χωρίς οι παραπάνω χαρακτηρισμοί να θεωρούνται υπερβολικοί. Εξάλλου το πλούσιο βιογραφικό των υπεύθυνων λειτουργίας, αλλά και η ενεργή συμμετοχή τους στα τμήματα άθλησης παρέχουν όλες τις εγγυήσεις για επιτυχή αποτελέσματα.

Για τη Διεύθυνση θεωρείται επιβεβλημένη πάντα η επιλογή έμπειρων δασκάλων / προπονητών, αλλά και καταξιωμένων στο χώρο τους εξωτερικών συνεργατών (φυσικοθεραπευτής, διατροφολόγος, μασέρ, ρεφλεξολόγος).

Κυρίαρχη άποψη είναι ότι με την Άριστη Γνώση των αθλημάτων που καλλιεργούνται, των Μεθόδων Άσκησης που προτείνονται και της Τεχνικής Υποστήριξης που παρέχεται η κατάκτηση των στόχων που τίθενται να θεωρείται εφικτή.

Ειδικά αυτή την εποχή, όπου είναι σε έξαρση το ¨BULLYING¨ στα σχολεία ως φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, με χαρακτηριστικό τη χρήση βίας μεταξύ μαθητών, επιτάσσεται η ανάγκη αξιόπιστου τρόπου εκπαίδευσης των παιδιών, για ενίσχυση της "ασπίδας" προστασίας τους!

Σήμα κατατεθέν του γυμναστηρίου είναι τόσο η λειτουργικότητα και ο εξοπλισμός των χώρων, όσο και η καθαριότητα (σε υψηλά στάνταρ), σεβόμενοι τη καθημερινή παρουσία των μικρών, αλλά και μεγαλυτέρων ηλικιών ασκουμένων & επισκεπτών.

Το KSC διαθέτει άδεια λειτουργίας (αρ.πρωτ.οικ. 23134 / 01.04.2009) από τη Νομαρχία Αθηνών και τα αθλήματα που καλλιεργούνται είναι αναγνωρισμένα από Εθνικές και Διεθνείς Ομοσπονδίες/Ενώσεις.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το ζεστό και φιλικό περιβάλλον του KSC, όπου τα δικά σας "θέλω" ή αυτά των αγαπημένων σας προσώπων, θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό από τη ¨Διεύθυνση¨ και θα γίνουν πράξη από τους συνεργάτες της.