ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Κοριτσάκια από 3,5 έως 7 ετών, χωρισμένα σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία, καλούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα Μουσικοκινητικής Αγωγής, υποστηριζόμενο με στοιχεία Μπαλέτου - Ρυθμικής.


Στη σχολή μας διδάσκεται το σύστημα orff + dalcrose, όπου είναι προπαρασκευαστικό μάθημα προετοιμασίας για το μπαλέτο και βοηθάει να αναπτυχθούν σωστά το σώμα και οι αισθήσεις του μικρού παιδιού.


Το παιδί μέσα από τη μουσική, το παιχνίδι και τις ασκήσεις Ρυθμικής δυναμώνει το μυϊκό του σύστημα, βελτιώνει τις αντιδράσεις του, αυξάνοντας την μνήμη, τη συγκέντρωση και τη παρατηρητικότητα του.Είναι ένα μάθημα που "υποτάσσει" τις μικρές μας αθλήτριες στη πειθαρχία, τις διδάσκει την συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα τις ελευθερώνει σωματικά.

 Και όλα αυτά διασκεδάζοντας!!!

Μπαλέτο: ο κλασικός χορός γεννήθηκε το 15ο αιώνα στις αυλές των αρχόντων της Β. Ιταλίας. Αργότερα εξελίχτηκε στη Γαλλία και μετά από 25 χρόνια άνθισε στην Ρωσία και την Δανία.


Στη σχολή μας διδάσκεται η μέθοδος Vaganova ή αλλιώς Ρώσικη μέθοδος. Σκοπός του μαθήματος είναι η άρτια εκγύμναση των ασκουμένων και η πνευματική πειθαρχία.